Sunday, April 12, 2009

Drive..

Aku ni baru jer dapat lesen sebulan yang lalu. So sekarang pegi kerja aku dah drive sendiri la. Jarak dari rumah ke tempat kerja takder la jauh sangat. Oleh kerana aku ni orang baru, drive pun mesti la slow & steady jer. Hari ke-3 aku dah mula berani bawak laju sikit. Hari Khamis ari tu aku kena duty kat branch. Alamak, takut la plak nak drive dalam bandar. Mesti la jem kan..

So Selasa malam aku pun suruh la hubby aku duk sebelah. Kiranya dia jd tester la. Aku pun drive la dari rumah ke tempat aku nak duty tu. Sekali lagi ditekankan..oleh kerana aku ni org baru.. so aku takleh la ada gangguan seperti murai.. Al-maklum la..nak concentrate drive . Kang tak pasal2 aku langgar divider plak..

Tapi oleh kerana aku ni bawak passenger seperti murai..maka driving aku malam tu sedikit terganggu. Ya ampun..anak aku yang murai tu..macam-macam dia soal. Ibu drive ker?, ibu adik nak duk kat depan.., ibu itu..ibu ini.. Aduh geramnyer..macam la papa dia takde kat sebelah. Sampaikan aku terlupa tukar gear masa nak perlahankan kete. Tak pasal2 tester kat sebelah marah aku. Adus...arghhhh..

Si kecik tu plak bila tgk aku kena marah, "papa marah ibu ker?". alamak..disusuli plak soalan2 lain yang mmg menyesakkan kepala otak aku yang tengah takut ngan tester kat sebelah ni. Aku pun apa lagi.. "Adik! boleh diam tak? Ibu tgh drive nih..mengganggu tau tak????

Sian dia..dah kena marah camtu pun blh lagi dia keluarkan soalan.."ibu marah adik ker?"..Oh tidakkkkk.....

3 comments:

iza syahida said...

hi yah, act iza confuse ckit. act where r u now? kekik jgn marah keliru la trg kan, udm? duk kat rmah mak yah b.pyg ke apa, hubby yah?....mcm polis kan...

SofieSofika said...

kat trg dah. Bln 7 thn lps pindah sini. UDM, kampus kusza. Hubby pun dah dpt tukar trg bln 1 ari tuh..seronokkkkknyeeee

daradah said...

a,a kda masak sume tu sdri..tp ckit jer coz x ajak ramai pun, mn yg tdekat jer,,x larat nk buat byk..bdn x daya.