Tuesday, May 10, 2011

Catatan hari ini..

Bosan. Itulah yang boleh aku gambarkan. Ikutkan, melambak kerja yang perlu aku uruskan. Tp..dek kerana hati tak tenang, otak berkecamuk, fikiran menerawang..aku terpaksa membiarkan semua tu bertaburan di meja. Biarlah..ada juga ketikanya kita tidak mampu menjadi superwoman..amboi..hebat keeee...

Dalam otak aku..persoalan KENAPA..berlegar-legar tanpa jawapan. Kenapa itu terjadi? Kenapa aku harus menghadapinya? Kenapa aku diuji lagi? Kenapa..kenapa..dan kenapa..
Ya Allah..ampunkan lah aku..berikanlah aku ketabahan menghadapinya..

Wednesday, November 3, 2010

Izz Addin..

Gambar-gambar Addin masa umur dia 3 bln. Sekarang dah 7 bulan dah..Kejap je besar. Izz Addin, maksudnya, kekuatan agamaku. Semoga anak ibu membesar menjadi sebagaimana makna namanya..aminnn..






Tuesday, November 2, 2010

Lamanyeeeeeeee..

Lamanye aku tak update blog ni..
Actually banyak benda yang nak diluahkan, tapi aku tak tau mana nak start. Rasanya macam tak tau nak wat ayat pun ada. Nantilah..dah tenang sket baru aku tulis balik..
Update gambar je lakan...Gambar-gambar ni diambil masa jamuan hari raya kat ofis ari tu..layannnnnnnnnnnnnnnnn...


Sunday, February 21, 2010

Update..

Dah lama tak update citer. Malas+penat dan macam2 perasaan lagi menyebabkan blog ni bersawang :). Pregnant kali ni agak berbeza dengan yang sebelumnya. Betul la kata org, lain anak lain la rasanya. Kali ini kesihatan aku agak kureng sedikit. Dengan HB nya rendah..sakit belakang dan tulung bontot bermula bila kandungan masuk 4 bulan. Mula la nak bangun sakit.. Mungkin disebabkan masa kandungan aku 3 bulan, aku terjatuh..dah la mcam tu lambat pulak pegi urut.. Akibatnya sampai sekarang la (33 minggu) sana sakit, sini sakit. Tak aktif mcm mengandungkan yang 1 dulu.

Baru-baru ni pulak aku ditahan di wad selama 3 hari 2 malam. Aduh..siannya Hasya. Sampaikan dia merayu kat kakak sepupunya nak masuk tengok ibu kat hospital. Katanya, "kakak, Hasya nak masuk kejap je, Hasya nak peluk ibu, nak cium ibu..pastu Hasya balik la..". Kesiannya ank ibu. Aku suruh hubby duduk je kat rumah mak, sbb kalo balik rumah kami Hasya mesti merengek. Sampaikan papa kena pujuk Hasya, belikan coklat, belikan KFC..tp lepas tu dia tanya ibu semula..pening papa.

Esoknya papa bawak Hasya tidur rumah mak. Kat sana sepupu2 Hasya ramai. So, takla Hasya asyik ingatkan aku je. Tp kata mak..memang la masa kat sana Hasya langsung tak tanya aku, tapi time makan Hasya makan sikit je, susu pun asyik tak habis je. Kata mak..mungkin dia rindukan aku.

Ibu pun rindukan Hasya sesangt. Walau pun cuma 3 hari 2 malam kena tahan, tapi rasanya mcm sebulan je. Seriknye rasa. Dah la aku kena 4 injection untuk matangkan paru-paru baby..sakitnya hanya Allah saja yang tau..

Keluar je hospital, mak suruh aku sambung MC sampai seminggu, sampaila lps CNY baru keje balik. Dah macam orang dalam pantang rasanya. Jalan pun perlahan..takut punya pasal, satu keje pun mak tak bagi buat. Tapi pening kepala tetap tak hilang. Hari-hari makan hati lembu..muak plak rasanye. Balik dari hospital dah pukul 7 mlm. Mmg Hasya betul-betul rindukan aku, sampai je aku kat rumah aku tanya dia nak mkn ke tak..laju je ckp nak. Aku suapkan dia, siap tambah nasi lagi..siannya ank ibu..

Bila dah start keje, aku dah tak mcm dulu lagi. Aku dah makin berhati-hati. Kalo dulu siap langkah longkang lagi..tp sekrg tak lagi.. Bos aku pun siap suh aku berhati-hati, dia dah tak bg aku byk naik tangga turun tangga. Oleh kerana ofis aku kat atas, maka aku terpaksa la jugak panjat tangga tuh. Tapi aku naik dlm keadaan yang bersopan santun la..kalo dulu main terjah je.. Sib baik gak ada bos yang memahami..

Aku dijangka bersalin 10 April ni. Kengkwn doakan aku selamat ya..Cukup la masuk spital sbb nak bersalin je..tak mau lagi dah sebab2 lain..Aku serik dahhhhhhhhh..

Thursday, January 7, 2010

PELIKKKKKKKKKKKKKKKNYEEEEEEE....

Pelik betul..tetiba je ms aku bukak blog aku td..gambar aku yg kat profil bertukar jd org lain..Nape leh jadi gitu????????????? Setahu aku takde plak org2 yang terdekat ngan aku tau password aku...pelik betull..tetiba jer aku bertukar wajah..

Takut gak rasnye..

Friday, December 25, 2009

Shopping time...

Shopping time at Pasar Philippine