Sunday, May 24, 2009

Chicken pox..demam..

Kesian ank aku..Hasya kena chicken pox. Sebelum kena tu, Hasya demam. Tp demam dia tak lah lama, sehari jer, pastu esoknya baik plak then lusanye demam plak. Last2 hari ke3 dah nampak merah-merah kat badan. Memang tak syak lagi..chicken pox dah menyerang. Lagipun sepupu Hasya yang baru 9 bln dah kena. Masa kat rumah mak ari tu, Hasya ni siap cium2, peluk2 lagi sepupunya. So, bila Hasya dah demam2 tu mmg aku dah jangka yang dia akan kena chicken pox. Tp alhamdulillah, kat muka dia ada 4-5 biji, kat tepi telinga skit, kat perut pun 4-5 biji..cuma kat kaki je byk skit. Tp bila dah naik tu dia dah tak demam..makanya..dia tetap aktif mcm selalu. Cuma mungkin dia rasa panas kut..sebab tiap kali nak tido dia mesti angkat baju then cari simen..baring kat situ. Comot jap anak aku tuh.

Bila anak dah macam tuh, aku terpaksa ambik cuti 3 hari & papa dia plak ambik 2 hari. This week nsb baik mak dah blk kg..leh tolong jaga.. ;).

Tapikan..dlm pada kami bercuti nak jaga si kecik tuh, last2 kami yang demam. Bergilir2 plak tuh. Mulanya papa yang demam..then aku plak.. Budak tuh relaks jer..tp we all yg melepek kat tilam..

3 comments:

IdzaRis79 said...

alolo...
sian ko sefamily...

kda said...

alahai...siannyer..
kda doakan pia , asben n anak akan sembuh secepat mungkin...insayallah..

SofieSofika said...

Terima kasih sahabat2ku.. Terharunye..Huaaaaa..